Wie ben ik?

Hallo, ik ben Jolanda Biekens en heb eind 2019 het roer echt volledig omgegooid. Na 28 jaar voor een werkgever te hebben gewerkt, ben ik nu dus mijn eigen werkgever. Qua tijd was dit achteraf (ook voor mij) verre van gunstig, want niemand zag de corona crisis aankomen. Tja, ik natuurlijk ook niet. 2020 heeft tot nu toe soms lastige periodes gekend en toch heb ik er veel van geleerd. Ondanks alle tegenslagen van de afgelopen maanden realiseer ik mij nu ook nog beter dat ik een wereldbaan heb met natuurlijk de leukste werkgever haha. Het is een feest om te zien hoe de honden met elkaar genieten van het buiten zijn en ik geniet me ze mee! Wat je noemt, een echt hondenleven 🙂.

Ik vind het heerlijk om met en voor honden in de weer te zijn en te genieten van het plezier dat ze hebben. Plus het feit dat ik helemaal blij word van al die vrolijke hondenkoppies. Helemaal als ik ze kom ophalen en ze al vrolijk staan te wachten. Ook is een hond een onvoorwaardelijke kameraad die meer van jou kan houden dan van zichzelf!

Van thuis uit ben ik opgegroeid met honden en wist niet beter dat er altijd viervoeters om mij heen liepen. Mijn vader heeft ook jaren honden getraind en ik vond het toen al erg interessant. Af en toe mocht ik wel eens mee en dan keek ik mijn ogen uit. Direct doch rechtvaardig als trainer en deed zowat alles vanuit zijn boerenverstand. Hield daarin ook van de simpele taal en de normale benadering. Een gediplomeerd instructeur was hij niet, maar hij kreeg alles gedaan van de hond. Hij was consequent, duidelijk en sprak geen zinnen haha want dat is wat honden begrijpen en van houden. Honden wilden héél graag uit liefde voor hem werken. Zijn energie waren toen en nu zeer aantrekkelijk voor honden. Onze hond begint al te stuiteren als mijn pa bij ons de straat in rijdt, zo mooi!

Hier loopt ook zo’n superleuk, trouw en lief hondenmeisje rond. Het is een kelpie en ze luistert naar de naam Zali.

Ze is een actieve dame die onder andere van behendigheid, mantrailing en speuren houdt. Ook weet ze precies wat ze wil en bij een nee blijft ze soms gerust met vier ankertjes in de grond verankerd staan hoor haha. Uit eigen ervaring weet ik hoe belangrijk een goed adres is aan wie je je hond toevertrouwd. Dat diegene net zo liefdevol en consequent omgaat met jouw hond, zoals dat jij dat zelf met je hond doet.