KWISPELNEUS:

Ga samen met je hond aan de slag om je hond één specifieke geur aan te leren. Als de geur eenmaal is aangeleerd kan de detectie beginnen.

Detectie:

Houdt je hond van snuffelen en jij van een uitdaging, dan is detectie echt iets voor jullie. Het is echt een hele leuke sport om samen te doen en het versterkt de band met je hond. Jij leert je hond nog beter kennen en het samenspel is simpelweg superleuk..! Jij als eigenaar leert tevens ook hoe jij je hond kan motiveren.

Funlessen:

Lijkt het je wat om eens een funles te proberen om te kijken of het iets voor jouw en je hond is..? Nou dan heb ik goed nieuws. Binnenkort wil ik met deze lessen gaan starten. Waarom funlessen..? Simpel..! Ik heb hier geen opleiding voor genoten en mag daarom ook geen gecertificeerde lessen aanbieden. Dat wil dus ook zeggen geen wedstrijden, want ik ben bij de detectiebond niet bekend en erkent. Wel mag ik mijn enthousiasme middels (noem het puzzelen aan huis) funlessen doorgeven. Ik geniet met mijn meiden zo onwijs van deze sport. Iedere hond verdient de ‘fun part’ van deze teamsport..!

Mocht je willen gaan voor het gecertificeerde detectiewerk van een erkende organisatie, dan verwijs ik je door naar een sportschool met gecertificeerde instructeurs. Dat is namelijk niet wat deze fun curcus kan en zal bieden..!

“Los van dit alles is deze sport ook echt wel een mentale uitdaging voor honden. Deze sport draagt ook zeker bij het zelfvertrouwen en de mentale gesteldheid van de hond.”

Hoe gaat het in zijn werk:

  • Allereerst moeten we de hond vertrouwd laten raken met de geurtube.
  • Eenmaal vertrouwd met de geurtube gaan we een stapje verder door er een geur aan te koppelen.
  • Zodra de geur is aangeleerd gaan we met een afleidingsgeur aan de gang. Uiteindelijk zijn er 5 afleidingsgeuren. Op deze manier wordt de mentale uitdaging steeds verder opgevoerd.
  • Mocht de hond op het punt komen dat je hem niets meer kan maken ?, kunnen we de detectie gaan voortzetten in andere ruimtes. Zonder de geurtubes worden de geuren random verstopt op een plekje in de te detecteren ruimte.

De lessen zullen om te beginnen om de week op zaterdag gaan plaatsvinden. Hoeveel plekken ik heb is nu nog afhankelijk van waar alle hondjes wonen. Ook zal ik een acceptabele route willen rijden. Uiteraard heb ik de mogelijkheid om bij veel vraag er nog een avond bij te plannen. Alleen wil ik het goed aanpakken en niet overhaast..!

Tarieven Kwispelneus:

Alle funlessen geef ik bij jou thuis en kosten per half uur €10,00. Aangezien ik (nog) geen locatie heb waar ik de lessen zou kunnen geven zijn de tarieven van de lessen per ‘kilometer blok’. Op deze manier kan ik gelijk de gereden kilometers in de prijs te verwerken.

  • Blok 01 – (00 t/m 05 km) – €11,50
  • Blok 02 – (06 t/m 10 km) – €13,00
  • Blok 03 – (11 t/m 15 km) – €14,50
  • Blok 04 – (16 t/m 20 km) – €16,00
  • Blok 05 – (21 t/m 25 km) – €18,50
  • Blok 06 – (26 t/m 30 km) – €20,00

Voor groepen van 4 honden op één adres kan ik per persoon een andere prijs rekenen dan de ‘blok prijs’. Uiteraard zullen de honden met baasjes die nog niet aan de beurt zijn geweest (of net zijn geweest) zich in een andere ruimte moeten begeven. Dit om te voorkomen dat de honden gezamenlijk gaan zoeken haha…

“Detectie is ook echt een teamsport. De hond gaat voor jou de geur zoeken. Het is aan jou de hond daarin te motiveren. Ook is het aan jou om aan je hond te gaan zien of deze wel of geen geur heeft gevonden.”